Škola Western Jahanja

Dobrodošli na Urban Cowboy Western Ranch 

 

Na Ranchu Urban Cowboy moguće je jahanje za najmlađe u zanimljivom ambijentu

Škola jahanja u Beogradu Urban Cowboy – Kauboji iz Grocke. Nenad Paunić je na neobičan način spojio porodičnu tradiciju staru pet vekova, posao, hobi i tako je nastala konjušnica koju mnogi rado posećuju.

Naš klub posećuje mnogo ljudi, pogotovo u letnjem periodu, jer je Grocka čuveno vikend naselje, stvoreno za odmor i razonodu.

Na ovom prelepom i živopisnom mestu za životinje, decu i odrasle nudimo:

  • Pansion za konje
– Obuka konja
– Dresura konja
– Potkivanje konja
– Škola jahanja (od 10 godina i starije)
– Škola Western jahanja
– Terensko jahanje
– Plivanje sa konjima
– Jahanje kvoter konja
– Jahanje konja po svim terenima
– Jahanje konja po svim vremenskim uslovima

Porodica Paunić gaji ljubav prema konjima, porodičnom tradicijom dugih 450 godina. Nenad Paunić, zvani Paun, svakodnevno hrani odrasle konje u štalama i brine oko ždrebadi u padoku, prostoru na otvorenom koji se koristi za časove jahanja. Kraj svojim mama, po imenu Apaluza i Aloja, Nina i Sunašce veselo trčkaraju padokom pod zracima septembarskog sunca. Tu su i ljubimci – beli golubovi lepezani, keruša Liza, Puli i pet mačke. I svi žive u miru i slozi.

Klub Ubran Cowboy ovih dana broji 12 odraslih grla, a briga o njima je zahtevna, svakodnevna i celodnevna obaveza, spada u tradiciju i stare zanate. Podrazumeva čišćenje štala i padoka, timarenje i hranjenje konja, dresiranje, jahanje, potkivanje,… Vlasnik kluba se o svemu brine uz pomoć članova kluba i mladih sinova.

Predstavljamo JEDINU školu Western jahanja u Srbiji.

Western stil je nekada bio način života u kome je jahanje opušteno, u skladu sa prirodom, bez ograničenja u dužini i vrsti staze. Karakterističan po opremi – od sedla i uzde, do šešira i čepsova, stil potpuno drugačiji od drugih.

Konji su specifični, mirni, privrženi čoveku i ne boje se prirode. Dobar vestern konj i na najmanji znak jahača reaguje besprekorno, kreće se u svim smerovima i na svim terenima hrabro i poslušno.

Ambijent starog porodičnog gazdinstva pretvorenog u konjički klub je vrlo poseban. Etno prostor sa venjakom opremljenim za sedenje, negovanom zelenom površinom i detaljima jahačke opreme, ukrašen je i prvim ravnim muralom u Grockoj sa kaubojskim motivima. To je prijatno i mnogima omiljeo mesto okupljanja.

Ako ste i Vi ljubitelj prirode, konja, slobode i jahanja do mesta na koja se ne može stići prevoznim sredstvom, vreme je da napravite pravi korak za sebe!